sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kotitossut

Ystävällä oli syksyllä syntymäpäivät, ja mitäpä minä muuta osaisin antaa kuin "hanki langat, teen sinulle jotain" -lahjakortin. Langaksi tuli Seitsemää veljestä ja tilaukseen tossut. Ja tässä ne nyt sitten on.


Kerästä jäi jäljelle nippa nappa vajaa puolet, puikot olivat 3,5. Jälleen kärjestä lähdettiin liikkeelle, silmukoita jalkapöydän kohdalla 40 ja kantapään jälkeen jatkoin työtä kahdessa osassa, jotta saisin sivuille pienet v-aukot. "Läpät" on käännetty kaksinkertaiseksi, jotta ne olisivat hieman tukevammat, ja reunojen v-aukkojen reunat on viimeistelty kiinteillä silmukoilla.

Loppulangasta pitäisi varmaan tehdä vielä jotain. Itseäni houkuttaisi monista blogeista bongaamani raitasukat, joissa valmiiksi raidoitetun langan kaverina on jokin yksivärinen lanka, mutta täytyyhän sitä kaveriakin kuunnella. ^.^

Lisäksi menin eilen Lielahden lankamaailmaan hieman ostoksille. Hirveästi oli kivoja lankoja, mutta kauhean moni ei puhutellut syystä tai toisesta (ja lisäksi tein joskus tänä vuonna jo pyhän lupauksen, etten osta lisää lankaa ennen kuin saan vanhoja käytettyä pois. Mutta jos ostaa tarpeeseen niin sitä ei lasketa, eihän?). Nämä tarttui mukaan.


Gjestalin Maijasta tulee Mörkö-lapaset! Odotan jo, että pääsen niiden kimppuun! Ruskea vyöte ja ihana sinapinkeltainen kerä ovat puolestaan Gjestalin Tindeä, joka on 50% villaa ja 50% tencelliä, joka oli itselleni täysin uusi tuttavuus. Myyjä osasi sanoa, että se on jotain viskoosin tapaista tekokuitua, joka antaa langalle kiiltoa ja pehmeyttä. Ja kyllä tuntui niin mukavalta poskea vasten, että oli pakko ottaa kokeeksi pari vyötettä! Niistä ehkä tulee säärystimet. Ehkä. Tai pipo. Mistä sitä löytäisi kivan ja lämpimän pipomallin?

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Wurm-myssy

Vihdoinkin sain kuvattua wurmin! Vuosi on alkanut sen verran vauhdikkaasti, että ihan hirveästi ei ole ylimääräistä aikaa ja energiaa ollut. Mutta pikkuhiljaa muutkin projektit etenee, eli lähinnä amigurumi-kaivurit. Yskä on tosin hieman hidastanut niiden valmistumista, kun pölisevä villalanka ei ole kurkulleni tällä hetkellä se kaikkein parhain kaveri.


Malli on siis Wurm ja se on katushikan käsialaa (malli ladattavissa Ravelrystä). Myssyssä on vuoroteltu oikeilla ja nurjilla kerroksilla. Resori on kaksinkertainen, vaikka sitä ei ulkoapäin huomaakaan: luontireunan silmukat neulottiin yhteen nurjan kerroksen kanssa resorin jälkeen. Lanka on taas Novitan seiskaveikkaa, sitä kun on joka paikasta saatavilla. En ole viime aikoina ehtinyt kummemmin pyörimään lankakaupoissa ja olen muutenkin päättänyt, että lisää ei osteta ennen kuin vanhoista saadaan tehtyä jotain. Ihan sama mitä mutta jotain! Nyt on siis tulossa aika paljon myssyjä ja sukkia lopputalveksi!

5000 kävijän arvonnan voittajista on vielä kaksi tavoittamatta. Eli mimmuli ja Johanna P., laittakaa yhteystietonne osoitteeseen harmaavillatakki (at) gmail . com, niin saan palkintonne matkaan! Näpin palkinnon saan vihdoin postitettua alkuviikosta.

lauantai 14. tammikuuta 2012

Kalahattu

Kun näin tämän oli ihan pakko päästä tekemään sellaista itsekin. Onneksi kaverilla on kummityttö, jolle sain alkaa tehdä tätä ihanan hauskaa pipoa. Kummitytöllä on olemassa pikkuveli, ja väreistä haluttiin kummallekin sopivat. Ja tässä tulos.


Ja se on ihana!!! Alkuperäinen ohje löytyi Knittystä. Pipo oli todella nopea ja helppo tehdä, voisin helposti kuvitella tekeväni useammankin tällaisen eri väreissä. Silmät virkkasin, kun en halua ostaa askarteluhuopaa varastoon (l. lattialle sängyn viereen) pyörimään. Käytetty lanka on Novitan seiskaveikkaa, yhteensä sitä kului n. 115 grammaa. Puikot olivat kokoa 3,5. Myssy kuuluu sarjaan 'one size fits all', ja omaan päähäni se istuu melkoisen napakasti. Mutta enhän sitä itselleni tehnytkään.

Wurmkin on valmis, se pitäisi vielä jaksaa tänään kuvata.


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

maanantai 9. tammikuuta 2012

Jämäpolvarit

Ah, ihanat toiset polvisukkani ovat valmiit! Edellisistä viisastuneena (löystyneet käytössä ihan mielettömästi, ovat jatkuvasti makkaralla) aloitin tällä kertaa varpaista ja tein tarkoituksella napakat sukat, koska pidän mielelläni villasukkia ilman muita sukkia. Muuten kyseessä on ihan perussukat, omasta päästä revityn ja silloin tällöin Ullasta suuntaa haetun mallin mukaiset.


Taas 8-aloituksella lähdettiin liikkeelle. Silmukoita oli jalkapöydässä enimmillään 36, puikot olivat kokoa 3,5 ja lankana oli Novitan seiskaveikka. Ruskea on vuodelta kivi ja kirves, valkoinen kirkkaan valkoista (juuri minulle yleensä sitä väärää valkoista) ja tummansininen baijerilaisista ylijäänyttä. Kantapää on jonkinlainen yhdistelmä ranskalaista ja tiimalasikantapäätä, ja silmukoita lisäilin aina silloin kun sopivalta tuntui. Voi siis hyvällä omatunnolla puhua mittatilauspolvareista. Reunaan tein vielä kunnolla 1o1n-joustinta.

No, eihän näihin "jämäpolvareihin" kaikkia kerien loppuja saanut kulutettua, yhteensä lankaa meni n. 135 g. "Jämistä" jäi siis edelleen jotain jäljelle. Tavoitteena on kyllä käyttää niitä mahdollisesti jo tekeillä olevaan kalahattuun, jonka ohjeen löysin ensimmäistä kertaa täältä. Alkupeäinen mallikin löytyi Knittystä. Haaveilen vielä tekeväni joskus myssyn klovnikalan väreistä (Finding Nemo jne.), mutta kun en kuitenkaan tee myssyä itselleni niin päätin pitäytyä hieman rauhallisemmissa väreissä, ruskeassa ja tummassa oranssissa. Kuvia valmiista myssystä pitäisi saada vielä tämän viikon puolella, jos työ etenee toivottuun tahtiin.

Hupsistarallaassa on muuten aika ihqut mörkölapaset. Taisin laittaa ne jo itsellenikin to do -listalle...

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Arvonta suoritettu - voittaja selvillä

Ensinnäkin suuri kiitos kaikille osallistujille! Yhteensä 21 osallistujan suuresta joukosta ...


... vain yksi onnellinen voi olla voittaja. Ja voittajaksi selviytyi...


Onneksi olkoon Johanna P.! Laita yhteystietosi minulle vielä sähköpostilla osoitteeseen harmaavillatakki (a) gmail . com, niin laitan sinulle arvontavoittosi tulemaan! Alla vielä kuva arvonnan päävoitosta eli Meilenweitin Magico II -langasta. Inspiroivia hetkiä ihanan langan kanssa!


Lisäksi arvottiin kaksi yllätyslohdutuspalkintoa, joiden sisältö on yllätys vielä itsellenikin. Lohdutuspalkinnot menevät seuraaville onnekkaille:


Onneksi olkoon mimmuli ja Näppi! Myöskin mimmuli sinä voisit laittaa minulle sähköpostitse yhteystietosi yllä mainittuun osoitteeseen. Näppiin olinkin jo yhteyksissä. Pyrin saamaan kaikki palkinnot matkaan alkavan viikon aikana.

Onnittelut kaikille voittajille!

5000 kävijää kasassa...

.. eli huomenna (tai siis myöhemmin tänään) suoritetaan arvonta! Olkoon kaikilla osallistujilla onni myötä!

lauantai 7. tammikuuta 2012

Ensimmäinen ikuisuusprojektini - harmaa villatakki!

Kyllä! Se on valmis! Vuoden se otti elämästäni mutta kyllä nyt on lämmin olla ja ihmetellä maailmaa! Lankana siis Lana Grossan ihanan pehmeä ja upean värinen Alta moda alpaca (100%).


Alkuperäisessä mallissa oli myös taskut, joista en pitänyt lainkaan. Niiden olisi pitänyt olla ohjeen mukaan joustinneuletta, mutta totta kai ne silloin pullottavat kamalan näköisesti. Joten takki on vielä ilman taskuja. Lankaa on kuitenkin sen verran jäljellä, että kyllä siitä aina vielä yhdet taskut aikaiseksi saa, jos siltä tuntuu. Tällä hetkellä takki tuntuu kuitenkin paremmalta ilman taskuja.


Alun perin suunnittelin takkiin pinkkejä nappeja. Ajan saatossa ne ovat kuitenkin löytäneet itselleen niin hyvän jemman, etten löytänyt niitä enää. Tyypillistä minulle. Onneksi varastosta löytyi melkein vielä paremmat napit tilalle.


Etu- ja takakappaleiden yläreunaan tuli simppeliä palmikkokuviota. Käytetty joustinneule oli puolestaan varioitua 1o1n-joustinta. Nurjat silmukat nostettiin ensimmäisen kerroksen jälkeen nurin, oikeat neulottiin yhteen langankierron kanssa.


Kaulus koostuu yhteensä kolmesta osasta: etuosan nappilistoista ja erikseen kauluksesta poimituista silmukoista, joilla tehtiin joustinta. Lopuksi saumat ommeltiin yhteen muutaman sentin matkalta. Kauluksesta olisi ehkä voinut tehdä korkeammankin, jotta se lämmittäisi paremmin niskaa, mutta on se ihan hyvä noinkin.


Jämäpolvaritkin ovat valmiit, mutta ne unohtuivat kotiin. Harmi, kerrankin kun oli suotuisa kuvaussää. Niistä siis lisää seuraavassa postauksessa ensi viikolla!


Uusi työpaikka on ollut mukava, mutta paljon on opittavaa silläkin suunnalla. Siitä johtuen tämä viikko olikin blogissa hieman hiljaisempi. Mutta ei huolta, jatkoa seuraa, ja aivan kohta voidaan suorittaa myös 5000 kävijän arvonta!

Tässäkin postauksessa esittelemäni kuvat ovat Johannan ottamia. Kiitos Johanna taas avusta!

Nyt vain kohti uusia lankaseikkailuja!