perjantai 18. heinäkuuta 2014

Virkattu pitsitoppi

Juhannuksena otin koukulle tilatun virkatun topin. Langaksi valikoitui Hjerte Garnin puhtaan valkoinen Blend bamboo (70% bambu, 30% puuvilla), koukku oli kokoa 2,5. Ohje löytyi Novitan sivuilta ja sitä seurasin yllättävänkin tunnollisesti. Napit kiinnitin taakse, muuten muutokset koskivat lähinnä kappaleiden kokoa (oma tiheyteni ei mene ikinä yksiin Novitan tiheyksien kanssa).


Lopputulokseen olen todella tyytyväinen! Langassa on himmeä hohde, joka tuo toppiin oman säväyksensä ja miehustan mallineule on siistiä ja hyvän näköistä. Se oli myös helppo ja nopea sisäistää. Lankaa kului lopulta vajaat neljä kerää eli alle 200 grammaa. Selkään kiinnitin neljä nappia, mutta napinlävet tai oikeammin -lenkit tehtiin lopulta vain kahdelle ylimmälle napille. Olkainnyörit on punottu neljällä langalla.

Myyjä sanoi lankaa ostaessani, että bambusekoitelangat venahtavat helpommin kuin puuvillalangat. No, tämä toppi oli ollut kuvaushetkellä jo kovassa käytössä, eikä muutamaa yksittäistä säiettä lukuunottamatta omaan silmääni osunut sen kummempaa venahtamista. Miehustan venumista silmällä pitäen tein kuitenkin miehustakappaleen jokusen sentin lyhyemmäksi kuin haluttu ympärysmitta ja virkkasin napinläpiä varten muutaman kerroksen kiinteitä silmukoita, jotka on tarvittaessa helppo purkaa ja siirtää lenkkejä näin kauemmas napeista.

Tästä jäi virkkausvaihde päälle!

P.S. Suomen kesä on ihana, nämä kuvat napsittiin illalla puoli kymmenen maissa. Valoa ja tunnelmaa riittää pitkälle iltaan!