lauantai 16. elokuuta 2014

Kirjaston aarteita: japanilaisia yläosia ja kirjoneulesukkia

Olen taas pitänyt kohtuuttoman kauan kahta aivan ihastutavaa neulekirjaa omissa kätköissäni, vaikka ne olisi voinut palauttaa kirjastoon muiden käyttöön jo aikoja sitten! Jos nyt ensin tekisi noita jämäprojekteja alta pois, ja seuraavan Tallinnan reissun jälkeen vaikka sitten yrittäisi palata näiden kahden tuttavuuden pariin.

Ensimmäinen ihanuus, josta en millään raaskisi luopua, on Marianne Isager Collectionin julkaisu Japanese Inspired Knits. Syöttämällä kirjan nimen Googlen kuvahakuun saa melko kattavan käsityksen kirjan annista: eri kuukausien inspiroimista neuletakeista, puseroista ja muista yläosista. 

Mallit ovat raikkaan erilaisia, eleettömiä mutta kuitenkin niissä on jokin juju, kuten esimerkiksi intarsiatekniikalla tehdyt pallokuviot isona pintana tai nypyillä koristellut raidat. Teoksesta löytyy niin romanttisia kuin rouheitakin neulemalleja, yksiväristä pitsineuletta ja suuria väripintoja. Tämän voisin vaikka ostaa omaan kirjahyllyyni inspiraation lähteeksi!

Toinen ihastukseni on Madeline Westonin Upeat kirjoneulesukat. 25 värikästä neulekuviota sunnuntaikävelylle ja kotioloihin. Kirjoneulesukkiin saa helposti kulutettua kerien jämät, ja koska jämien käyttö on tämän(kin) hetken polttava projekti en voinut laittaa kirjaa takaisin hyllyyn sen kerran käteen otettuani.

Kirjan nimi on osin harhaanjohtava, sillä 25 sukkamallin joukossa on myös palmikko- ja pitsimalleja. Omat kappaleensa on omistetty myös raitasukille, guernsey- ja argyle-malleille ja Fair-saaren tekniikalla toteutetuille sukille. Plussaa ensimmäisen aukeaman kuvallisesta hakemistosta!

Pahoittelen, tamperelaiset neulojakollegat, mutta en taidakaan raaskia tuota sukkakirjaa ihan vielä palauttaa. Nyt kun sitä selailin niin pakkohan noita malleja on puikoille ottaa! ^.^