keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Pieni joululahjapostaus

Aiempina vuosina on voinut puhua suuresta joululahjapostauksesta kun omin käsin tehtyjä lahjojakin on ollut vaikka kuinka. Tänä syksynä neulomisinto on ollut hukkateillä ja muuttokin vei energiaa, joten nyt voin esitellä vain muutaman itse tehdyn lahjan.

Mutta hyvää joulua siitä huolimatta ihan kaikille!


Lupasin jo syksyllä neuloa kaverille pipon. Malliksi valikoitui joulun alla Ravelrystä löytyvä Belugah. Ensin kuvittelin mallin leikittelevän nousevilla silmukoilla mutta mitä vielä, hauska nouseva kuvio syntyy vuorottelevista neljä nurin, yksi oikein ja kaikki oikein -kerroksista. Idioottivarma malli, sillä neulominen on nopeaa, vaihtelevaa ja kuitenkin täysin aivotonta ja lopputulos todella kivan näköinen! Tupsuja en ole askarrellut sitten ala-asteen jälkeen, mutta jostain takaraivosta löytyvän epämääräisen muistikuvan perusteella sellaisenkin sain taiteiltua. Lankana on harmaasta villatakista ylijäänyt Lana Grossan Alta moda alpaca (90% alpakka, 5% uusi villa, 5% polyamidi) ja puikot olivat Knit pron Cubicsit koossa neljä. Kantikkaiden puikkojen myyntilauseena oli ainakin aikanaan se, että neulomisjälki olisi heti tasaisempi, mutta tiedä häntä. Tätä myssyä en suihkuttanut, se menee kuvauspäästä suoraan pakettiin, mutta suihkutus olisi neulomisjälkeä vielä hieman tasaisemmaksi tehnyt.


Toinen itsetehty joululahja on miehen Aramis-sukat koossa 45. Nämä sukat menevät samalle henkilölle, jolle jo viime jouluna tein Athos-sukat (linkki viime vuoden joulupostaukseen). Lankana oli tällä kertaa Roosa nauha -langat, joista pohjavärinä olevaa ruskean harmaata ei kulunut edes kokonaista vyyhtiä. Puikot olivat kokoa 2,5 ja näissäkin mallikuvio syntyy oikeiden ja nurjien silmukoiden rytmityksestä. Mallia oli helppo seurata ja soveltaa, saas nähdä, onko ensi joulun postauksessa vuorossa Porthos vai D'Artagnan.

Että tällaista tällä kertaa. Oikein leppoisaa joulua ja lankarikasta uutta vuotta!