sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Kahden kerän bolero

Hiljaiselo neulerintamalla on ohi! Ainakin tämän hetken ajaksi.

Koko alkuvuoden neuloosi on ollut minulta hukassa. Keskeneräisistä pääprojektina on pitsihuivi, joka on tällä hetkellä niin pitkällä, ettei homma oikein tunnu enää etenevän. Sukat, jotka aloitin marraskuussa matkaprojektina, eivät ole päässeet vielä riittävän monelle matkalle. Nämä kun ei tuntuneet etenevän päätin ottaa vielä yhdeksi projektiksi boleron, johon ostin langat viime kesän Jyväskylän neulefestareilta. Se valmistui nopeasti, mutta tuli kuvatuksi vasta tänään.


Tähän piti pistää ylös boleromallin nimi ja linkki ohjeeseen mutta kas, enpä löytänyt sitä enää Ravelrystä vaikka kuinka etsin! Neuleen valmistumisen ja tämän postauksen välillä on siis kulunut sopivan paljon aikaa. Hupsista. No kuitenkin, kyseessä on sinänsä ihan simppeli malli, joka neulotaan hihasta hihaan. Hihat neuloin melkein kainaloon asti pyörönä, lisäsin kuuden kerroksen välein yhden silmukan, ja kainaloon kun pääsin niin jatkoin tasona. Neuleen molempiin päihin lisättiin saman verran silmukoita etu- ja takakappaleeksi. Etukappaletta varten neuloin lyhennettyjä kerroksia lievettä varten. Sitten etukappaleen silmukat pääteltiin ja jatkettiin vain takakappaleen silmukoilla. Kun leveyttä oli riittävästi luotiin taas silmukat etukappaletta varten ja jatkettiin ranteeseen asti alun peilikuvana. Lopuksi piti vain ommella sivusaumat. Kaikessa yksinkertaisuudessaan malli on nerokas.

Lievettä varten olisi voinut tehdä vielä enemmänkin kerroksia, mutta lankaa oli vain kaksi kerää. Kun bolero oli päätelty lankaa oli jäljellä ehkä kolme metriä, eli tiukalle meni. Neulos on ainaoikeaa, joten reunat rullautuvat.


Lankana käytin Juniper Moon Farmin Zooey'a (60% puuvilla/ 40% pellava). Puuvilla-pellava on ihanaa päällä, mutta ärsyttävää neulottavaa, sillä langan kierre on löyhää ja silmukoita tulee suhteellisen helposti neulottua tuplana. Voisin kuitenkin kuvitella neulovani tällaisen boleron uudestaankin.